Wat is Laravel
Blog Geschatte leestijd: 2 minuten

Wat is Laravel?

Kennis van Laravel wordt steeds vaker gevraagd in vacatures, maar wat is Laravel nou eigenlijk? Dit PHP framework zorgt ervoor dat diverse vraagstukken kunnen worden opgelost, van gecompliceerde tot eenvoudige webapplicaties. Wij vertellen je graag meer over de achtergrond en basics van dit web framework. Nieuwsgierig? Lees vooral verder!

De achtergrond

Software Developer Taylor Otwell introduceerde Laravel voor het eerst in 2011. Hij vond dat er binnen de PHP wereld geen framework was dat precies paste bij zijn wensen en eisen, dus hij ontwikkelde er zelf eentje. Zijn doel was om een framework te ontwikkelen dat simpel te gebruiken is en waarop veel diverse functionaliteiten beschikbaar zijn. Hier slaagde hij in en in korte tijd werd Laravel erg populair onder PHP Developers. Momenteel is het zelfs het meest gebruikte PHP framework op GitHub.

De basics en voordelen

Laravel is een open source web framework en maakt het voor Developers makkelijker om bepaalde onderdelen van PHP code te schrijven. Je moet het zien als een soort basis/onderliggende structuur van waaruit gebouwd wordt. Hierbij is het framework gebaseerd op de MVC structuur (Model, View, Controller) dat om PHP is heen geschreven. Dit zorgt ervoor dat alle data (model) wordt gescheiden van de logica (controller) en de views (voorkant) van de applicatie.

Voorheen moest alle overhead door Developers zelf geregeld worden en dat kostte behoorlijk veel tijd. Denk hierbij aan het regelen van zaken als database connecties, routing en verbindingen met het queueing systeem. Al deze overhead zit al in Laravel verwerkt, zodat je je als PHP Developer puur kunt focussen op de functionaliteiten van de applicatie. Daarnaast moet je als PHP Developer in veel bestaande web frameworks alle code zelf uitschrijven om een app te bouwen. Een voordeel van Laravel is dat je voor veel gebruikte functionaliteiten een vast geraamte kunt gebruiken. Zo worden niet alleen foutkansen gereduceerd, maar bespaart het jezelf ook een hoop werk.

Laravel leren?

Wil jij ook graag Laravel leren of ben je al bekend met het PHP framework maar wil jij je skills uitbreiden? Dat kan! Laravel biedt namelijk zelf een enorm platform aan met documentatie over het PHP framework, zoals artikelen en tutorials. Deze videotutorials worden ook wel ‘Laracasts’ genoemd. Zo kun je van junior tot senior lessen en workshops volgen. Hoe tof is dat?

Nieuwsgierig naar onze Laravel vacatures? Klik dan hier onder. Heb je interesse in of vragen over een van de vacatures? Onze Consultants komen graag met je in contact.

Meer artikelen