Functies binnen PHP
Blog Geschatte leestijd: 3 minuten

Functies binnen PHP development

Misschien studeer je bijna af en stel jij jezelf de vraag welke functie in de PHP wereld het beste bij je past? Of werk je momenteel als PHP Developer en ben je nieuwsgierig naar een nieuwe stap in jouw carrière. Wij hebben daarom de populairste functies in de wereld van PHP development voor jou op een rijtje gezet hieronder. Lees hier meer!

Wat doet een PHP Developer?

Een PHP Developer (ook wel PHP ontwikkelaar of PHP programmeur genoemd) is een software ontwikkelaar die applicaties, websites en andere web toepassingen ontwerpt, ontwikkelt en implementeert in de programmeertaal PHP.

Een PHP Developer ontwikkelt applicaties met behulp van de programmeertaal PHP. Als PHP Developer moet je vaak PHP-toepassingen ontwikkelen, implementeren, testen en onderhouden. Per organisatie en per Developer zouden de exacte taken kunnen verschillen, maar over het algemeen horen de onderstaande werkzaamheden tot het takenpakket van een PHP programmeur:

  • Het testen, onderhouden en verbeteren van PHP toepassingen;
  • Het vertalen van klantwensen naar concrete PHP-oplossingen;
  • Het ontwikkelen en implementeren van PHP-toepassingen voor bijvoorbeeld content management systemen;
  • Als troubleshooter fungeren in voorkomende gevallen.

Wat doet een PHP Lead Developer?

De exacte functie van een PHP Lead Developer kan van bedrijf tot bedrijf verschillen, maar over het algemeen is de Lead Developer verantwoordelijk voor het behouden van overzicht. De Lead Developer zorgt ervoor dat het werk van het development team goed verloopt. De Lead Developer zorgt er onder andere voor dat het werk van het team voldoet aan de technische vereisten die de klant of organisatie zelf stelt. De taken van een Lead PHP Developer zijn vaak ‘’hands on’’. Dit houdt in dat ze zelf ook mee ontwikkelen met het team. Ze springen bij waar nodig, sparren met het team over de beste oplossing, geven technisch advies en helpen het team om deadlines te behalen.

De Lead Developer is over het algemeen een echte techneut. Een Developer die in de loop der jaren zichzelf heeft ontwikkeld van junior PHP Developer tot Medior PHP Developer en uiteindelijk Lead. Mits de Developer deze ambities heeft natuurlijk. Daarnaast wordt hij/zij vaak ingezet al extra laag tussen de programmeurs en het management team. Dit is vooral het geval, omdat Lead Developers soms leidinggevende verantwoordelijkheden hebben, zoals het beheren van het budget en het halen van deadlines. Daarbij zijn ze soms een soort technisch adviseurs voor het management team of voor de klant.

Wat doet een IT Manager?

Een IT-Manager is degene met een leidinggevende rol op de IT-afdeling. IT Managers plannen, leiden, of coördineren activiteiten in relatie tot informatiesystemen, systeemanalyse, databeheer en computerprogrammering.

Als IT Manager bevindt jij je in de bestuurslaag van de ICT. Deze baan kan ook wel aangeduid worden met Chief Information Officer(CIO). Meeste van de IT Manager functies zijn actief tussen DevOps teamleden en het bestuur van de organisatie. Een IT-Manager staat dan ook nauw in contact met de andere managers of directieleden. Hoewel de functies van een IT-Manager en een Lead Developer soms op elkaar lijken, is het grootste verschil dat een Lead Developer zelf onderdeel is van het development team en dus vaak mee programmeert. Bij een IT-manager is dit niet altijd het geval.

Als IT Manager ontwikkel en implementeer je een IT-beleid en best practices om werkprocessen te optimaliseren. De IT Manager neemt strategische beslissingen en bepaalt dit door trends en ontwikkelingen in de gaten te houden en voorspellingen te doen. Daarnaast plant hij/zij de projecten, staat nauw in contact met alle betrokken en overziet de dagelijkse bezigheden. Zo word alles binnen de organisatie op IT-vlak in goede banen geleid.

Wat is een Scrum Master?

Scrum Master is een onmisbare schakel in dagelijks functioneren van een Scrum Team. Het Scrum team bestaat over het algemeen uit Backend Developers, Frontend Developer en de Product Owner. De Scrum Master is verantwoordelijk voor het op correcte wijze uitvoeren van de Scrum aanpak van dit team, waarbij de Scrum Master eigenlijk gezien kan worden als een procesbegeleider en coach.

Hij of zij bepaalt het proces, reguleert het werktempo en plant geregeld reflectiemomenten in met het team. Zo weet iedereen binnen het team wat er moet gebeuren en loopt het werk op rolletjes. We hebben eerder een blog geschreven over wat Scrum is en hoe Scrum exact werkt, meer informatie kan je hier vinden.

Ben jij naar aanleiding van bovenstaande blog nieuwsgierig geworden naar een van de functies? Check dan al onze php developer vacatures of neem direct contact op met een van onze Recruitment Consultants.

Meer artikelen