Vakantiegevoel
Tips Geschatte leestijd: 2 minuten

Vakantiegevoel vs vakantiedip: dit helpt!

Veel mensen hebben er na hun langverwachte zomervakantie last van, een vakantiedip. Je realiseert je dat je vakantie erop zit en dat het zogenaamde ‘echte’ leven weer begint. Onbewust stort je je weer op je dagelijkse bezigheden en je vakantiegevoel ebt snel weg. Wij geven je hier wat tips over hoe je dit vakantiegevoel kunt laten winnen van een vakantiedip!

Tip 1: Acclimatiseren kun je leren

Ga niet gelijk na je vakantie weer aan het werk, maar plan een paar extra vrije dagen tussen je terugkomst en je eerste werkdag. Zo kun je weer even in je werkritme komen, kom je toe aan je wasjes en het uitpakken van je koffer en heb je voldoende tijd om nog even met vrienden en familie af te spreken om je vakantieavonturen te delen. Je eerste werkdag verloopt vervolgens een stuk minder chaotisch.

Tip 2: Prioriteitenlijstjes zijn een must

Een overvolle mailbox, collega’s die weer op je afstormen met hun vragen. Bewaak daarom ook goed je grenzen. Maak een prioriteitenlijst en houd je daar ook aan. Zo loop je niet direct achter de feiten aan, voorkom je dat je gelijk weer overuren maakt en bespaar je jezelf een hoop frustratie. Je kunt nou eenmaal niet alles, dus het heeft ook geen zin om dat te willen.

Tip 3: Neem vaker een korte break

Maak er een gewoonte van om wat vaker een korte pauze te nemen. Wandel een rondje met collega’s, lunch eens buiten de deur etc. Zo kun je gelijk al je vakantieverhalen delen met je collega’s, want napret levert ook altijd een positieve energie op. Bovendien is lekker buiten zijn, altijd een goed idee.

Tip 4: Plan alsnog leuke zomeractiviteiten

De dingen die je op vakantie doet, kun je thuis ook. Het Nederlandse klimaat is misschien een beetje onvoorspelbaar, maar er zijn genoeg dingen die je buiten werktijd kunt doen om een vakantiegevoel te behouden. Neem je salade mee en ga picknicken na een werkdag, plan een stranddagje in, ga met vrienden ‘ avonds nog even naar het terras of plan een leuke weekend trip. Zo blijft de balans tussen werk en ontspanning goed.

Tip 5: Vakantiegevoel kun je zelf sturen

Napret is leuk, maar voorpret soms nog leuker. Wie vindt het nou niet heerlijk om te dagdromen over een droomvakantie, vakanties te zoeken of reisvlogs te bekijken? Al duurt het nog een jaar, oriënteer je vast op je volgende trip en fantaseer!

Voordat je het weet zit je weer in je werkritme en vind je de juiste balans weer terug. Mocht je nou echt langer dan twee weken in die vakantiedip blijven hangen, dan is er misschien iets anders aan de hand? Ben je nog wel blij met je huidige functie of ben je gewoon toe aan frisse energie? Onze Recruitment Consultants gaan graag eens vrijblijvend met jou in gesprek over de mogelijkheden. Je kunt via onderstaande button contact met hen opnemen.

Meer artikelen