Technical PHP Lead voor automatisering bedrijfsprocessen retail


Introductie

Sta jij voorop wat betreft de innovatieve ontwikkeling binnen (PHP) software engineering en ben je niet bang jouw creative mindset te gebruiken om hét bedrijfsproduct te verbeteren? Lees vooral verder en wellicht ben jij de Technical Lead die wij zoeken!

Organisatie

Al meer dan 40 jaar specialiseert onze klant uit Almere zich in het automatiseren van bedrijfsprocessen van organisaties in de Retail branche. Het bedrijf werkt voornamelijk met bedrijven op de kledingmarkt zoals Sissy Boy, Sacha en G-Star. Buiten de “grote namen” werken de kleine kleding boetiekjes bijvoorbeeld ook met de software ter optimalisatie van de eigen bedrijfsprocessen. Sinds 2005 is hun eigen ERP-pakket (SaaS-platform) live maar daarnaast ontwikkelt het bedrijf software voor scan devices, kassasystemen, sorteermachines en fingerprintreaders. De koppelingen die zij voor klanten realiseren met verschillende systemen (o.a. webshops en boekhoudpakketten) maken het mogelijk om constant productinformatie op te halen.

Ondanks dat het bedrijf al geruime tijd actief is, blijven ze groeien en innoveren. Door de vele ontwikkelingen op het gebied van e-commerce neemt het klantenbestand nog altijd toe. Nu bestaat het team uit twintig medewerkers en werken ze vanuit een kantoor in Almere met 8 developers. Onlangs heeft het bedrijf de lead positie van het PHP team opgesplitst. Naast de rol als teamlead is er nu dus ruimte ontstaan voor iemand die de kar verder voort wil trekken op technisch aspect.

Functie

Als Technical PHP Lead begeleid en stuur je het team van developers aan op technisch vlak. De sociale aspecten van een teamlead liggen niet bij jou waardoor jij je puur focust op de techniek. Het is jouw verantwoordelijkheid dat het product doorontwikkeld wordt en je komt met de nieuwste technieken waardoor het voor de programmeurs mogelijk is om nieuwe oplossingen te programmeren. Dit kunnen kleine wijzigingen zijn, maar ook klant specifieke opdrachten en verzoeken. Over het algemeen ga je in samenspraak met het team van ervaren developers nieuwe features ontwikkelen.

Sinds kort wordt er ook steeds meer met C# gewerkt. Kennis of affiniteit met C# zou mooi zijn, maar noodzakelijk is het zeker niet aangezien het C# team hier beschikt over voldoende kennis.

Functie-eisen

 • Je technische stack bestaat uit PHP (7), OOP, MySQL, Git en SOAP;
 • Verder heb je veel ervaring met frameworks (Symfony is een grote pré);
 • Je hebt ervaring als ervaren Senior of al eerder als Lead developer
 • Je weet een team technisch te inspireren en mee te nemen in de innovatie;
 • Hoge mate van zelfstandigheid.

Aanbod

 • Een aantrekkelijk salaris voor een werkweek van 37,5 uur;
 • Werken aan een innovatief product met een ervaren team van programmeurs;
 • Pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding;
 • 25 vakantiedagen;
 • Een stabiele werkomgeving met no-nonsense cultuur een hecht team;
 • Teamuitjes, barbecues en gameavonden.

Inlichtingen

Vragen of opmerkingen n.a.v. deze vacature? Mail dan info@php-professionals.nl of bel naar 020 8200 675 en wij staan je graag te woord!

Sollicitatie

Interesse in deze vacature? Solliciteer via de sollicitatieknop en stuur ons jouw meest recente CV. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Uiteraard kan je ook bellen naar 020 8200 675, of direct mailen naar info@php-professionals.nl.