Team PHP naar TeQnation!


Afgelopen 15 mei reisde een afvaardiging van het team naar TeQnation in Utrecht, de grootste multitrack tech-conferentie van Nederland. Samen met ongeveer 1000 developers hebben onze recruiters hun kennis bijgespijkerd binnen de verschillende vakgebieden binnen de programmeerwereld.

Thomas Steinmetz, Roël van Sonsbeek en Sem Karsten van team PHP Professionals stonden op 15 mei 2019 bij de Fabrique klaar om de beurs met meer dan 50 sprekers te betreden. De beurs biedt voor onze recruiters veel mogelijkheden om hun kennis uit te breiden op programmeergebied, door middel van technische sessies en live demonstraties. De topics varieerden van AI & ML tot Open Source, voor elk wat wils. Na een keuze gemaakt te hebben tussen alle lezingen met interessante onderwerpen kon de dag van start gaan!

De recruiters Sem en Roël waren aanwezig bij een lezing over security. Technisch voor hen veel te ver de diepte in, maar volgens Sem zeer informatief over hoe een programmeur gebruik kan maken van beveiligingssoftware. Immers hebben veel bedrijven waar wij als PHP Professionals mee samen werken te maken met deze software, dus zeer waardevol om meer kennis te vergaren over hoe dit alles in zijn werking gaat. Thomas was als enige aanwezig bij de lezing Stereotopic real-time transfer AI – Art is not what you see?. Door twee Duitse sprekers werd hij verrast door wat allemaal mogelijk was met Augmented Reality. Het verbaasde hem hoe real time style transfer mogelijk gemaakt werd door bijvoorbeeld een plaatje om te vormen – op een simpele manier gezegd vergelijkbaar met een SnapChat of Instagram filter.

Een nieuwe stroming van PHP, TypeScript, werd behandeld in de lezing over het verschil tussen Frontend en Backend. De collega’s van Java Professioinals en .NET professionals waren hierbij ook aanwezig, dus een mooi moment om centraal kennis te vergaren. De spreker ging weer dieper de code in, maar volgens Sem was de informatie over het slinken van het gat tussen Backend en Frontend erg informatief. Roël was hier ook enthousiast over en was verbaasd hoe veel binnen Frontend Frameworks mogelijk is met backend technieken.

Een van de mooie dingen die Roël ook opviel was de competitiviteit tussen alle developers op de beurs. Hij vergeleek dit met zichzelf:  hij is een fanatieke voetbalfan. “De competitiviteit kwam het best naar voren tijdens de workshop van Capgemini. Zij wilden laten zien hoe ze een voting app hadden ontwikkeld en met deze app wilden ze live een demo houden. Tijdens het stemmen kon je meerdere keren klikken op jouw favoriete CEO van Google of Amazon. Zelf vond ik één keer stemmen wel genoeg, maar om mij heen gingen vol passie de vingers tekeer op het scherm! Nadat er een bug was in het systeem en er op nieuw gestemd moest worden, bleven de Developers met precies dezelfde passie klikken op hun favoriete rockstar CEO. Een foto van Jeff Bezos of Sundar Pichai wekte daarmee vergelijkbare gevoelens op als die ik zou hebben bij het zien van een foto van Dirk Kuyt of Robin van Persie!”, aldus Roël.

Na een pittige dag tussen alle developers waren onze drie recruiters gesloopt, maar voldaan. Al die technische onderwerpen met diepgang in codes… Ondanks de moeite die er gedaan moest worden om sommige onderwerpen te begrijpen, was dit bezoek naar TeQnation zeker voor herhaling vatbaar!