Senior PHP Developer Utrecht


Introductie

Ben jij in staat om de nieuwste cloudoplossingen te ontwikkelen gericht? Heb jij de ambitie om jezelf te ontwikkelen binnen een klein informeel team bij een groeiend bedrijf én wil je het kwalitatief testen van software goed op de kaart zetten met een mooi SaaS-product? Dan past deze vacature goed bij jou!

Organisatie

Deze organisatie is opgericht in 2011 en houdt zich sindsdien bezig met het leveren van grote cloudapplicaties, gericht op software test- en defectmanagement. De complexe SaaS-applicatie die ze bouwen wordt gebruikt in allerlei verschillende sectoren, nationaal en internationaal uitgerold, af te nemen in verschillende abonnementsvormen. Hun ultieme doel? Dat hun klanten op een gebruiksvriendelijke en eenvoudige wijze hun software kunnen testen.

Met de applicatie kunnen bedrijven het testproces in kaart brengen, managen en volgen. Het is te integreren met bedrijfsspecifieke systemen. Dit doen zij voor ongeveer al 50 opdrachtgevers, waarbij elke maand er weer 2 nieuwe klanten bij komen die nieuwe maatwerk uitdagingen met zich meebrengen. De kans bestaat bijna niet dat je hun klanten niet kent, want ze ontwikkelen namelijk voor o.a. Airmiles, de Efteling, Heijmans, Action en Stork. Daarnaast maken ook gemeentes, diverse provincies en meerdere ziekenhuizen gebruik van de applicatie.

De kracht van het bedrijf is dat er continu wordt doorontwikkeld. Zo wordt er nu ook volop aandacht besteed aan security, performance optimalisatie en integratie en nu ook AI. Door een hoge mate van innovatie mag je constant meedenken met de nieuwste technieken werken en zijn er voldoende opleidingsmogelijkheden.

Functie

Als Senior PHP Developer werk je niet alleen aan de eigen SaaS-applicatie, maar liggen er ook tal van andere projecten. Om nieuwe stappen te maken hebben ze jouw hulp nodig. Je ondersteunt je collega’s bij de ontwikkeling van een nieuw dashboard en het klantbeheersysteem. Het klantbeheersysteem kan aantonen wie hoe vaak in logt en wie waar gebruik van maakt. Jij zorgt ervoor dat die stappen gezet worden door de Junior en Medior Developers te begeleiden in de code. Uiteindelijk kan slimme data gebruikt worden om het product nóg beter neer te zetten. Naast doorontwikkeling en deze projecten werk je aan integraties met andere systemen en bouw je API’s.

Op kantoor werk je op één ruimte met al je 9 collega’s. Twee daarvan zijn je mede-developers die zich samen met jou bezighouden met de uitbreiding en doorontwikkelingen. Techniek die hiervoor gebruikt wordt is PHP, Zend, Javascript, jQuery, HTML en CSS. Er wordt gewerkt volgens Scrum en er is iedere twee weken een releasemoment.

Jouw werkzaamheden zijn vooral gericht op back-end, maar de front-end hoort er ook zeker bij. De software moet er goed uit zien, waarbij gebruiksvriendelijkheid en een mooie presentatie voorop staan. Omdat er nog niemand binnen het bedrijf is aangewezen om support te doen, krijgt iedereen in het bedrijf de kans om per persoon 1 tot 2 supporttickets per dag te verwerken. Dit houdt in dat je soms belt of mailt met je klanten.

Om binnen deze functie succesvol te kunnen zijn ben jij iemand die graag het voortouw neemt en naar perfectie streeft met veel passie voor het vak. Dat betekent dat je constant op zoek bent naar de beste oplossing en welke techniek je daarvoor gebruikt van ondergeschikt belang is en vooral de uitwerking leidend is.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau bij voorkeur afgestudeerd richting HBO-ICT/Informatica;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring met PHP;
 • Ervaring met Zend of een vergelijkbaar MVC-framework;
 • Goede kennis van Javascript, jQuery, HTML en CSS;
 • Je vindt usability en gebruiksvriendelijkheid belangrijk;
 • Je bent proactief en analytisch sterk. Dit betekent dat je snel verbeteringen herkent en hierop acteert;
 • Je wilt meegroeien met de organisatie;
 • Je bent communicatief vaardig en kunt klanten meenemen in hun vragen en adequate oplossingen bieden.

Aanbod

 • Een marktconform salaris indicatie rond de €3200,-;
 • Een iPhone en laptop in bruikleen;
 • 27 vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding (0,19ct per km);
 • Overlijdensrisicoverzekering;
 • Thuiswerken is mogelijk, ook na de pandemie;
 • Verschillende opleidingsmogelijkheden;
 • Mogelijkheid om 32 uur, 36 of 40 uur te werken;
 • Interessante werkzaamheden waarbij je met de nieuwste technieken mag werken;
 • Werken op tijden en locaties die het beste bij jou passen; een stuk hardlopen midden op de dag is geen probleem.

Inlichtingen

Klinkt dit als jouw mogelijke nieuwe baan? Reageer dan nu en wie weet ga je binnenkort op gesprek! Stuur jouw CV en/of reactie naar het PHP team – info@php-professionals.nl

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@php-professionals.nl.