Senior PHP Developer Groningen


Introductie

Hecht jij naast uitdagende werkzaamheden ook veel waarde aan de impact die het heeft op eindgebruikers? Werk jij graag aan multimediale projecten in de educatieve – en gezondheidszorg? Dan past dit bedrijf helemaal bij jou!

Organisatie

Dit bedrijf specialiseert zich in het ontwikkelen van grote multimedia platforms waar websites, apps, games en andere multimedia samen komen. De projecten zijn veelzijdig en tikken veel technische aspecten aan. Daarbij hebben de projecten allemaal één gemengde deler: het eindresultaat moet (maatschappelijke) impact hebben. Het is dan ook niet gek dat klanten veelal werken in de educatieve – of gezondheidssector. Een groot project waar ze aan hebben gewerkt is een app (gebouwd voor 112) die de kans vergroot dat iemand binnen 6 minuten ergens ter plaatste kan zijn met reanimatieapparatuur. Dit werkt dusdanig goed dat de app qua efficiëntie gelijk is gezet aan de welbekende Amber Alert. Het klantbestand is internationaal en je hoeft geen Nederlands te spreken om bij ze te kunnen werken.

De organisatie is in 2011 ontstaan vanuit een groter bedrijf. Voor de oprichters was het bedrijf te groot geworden en hebben ze bewust besloten het bedrijf nooit groter te laten worden dan 15 personen. Zo blijft de slagkracht behouden en blijft er voldoende uitdaging voor programmeurs om aan projecten te werken waar ze energie uit halen. Momenteel bestaan ze uit 13 medewerkers. Het team is net als de projecten zeer veelzijdig. Naast het vaste team wordt er ook wel eens samengewerkt met internationale studenten.

Functie

Als PHP backend developer kom je te werken binnen een team van 7 developers. Er zijn twee echte backenders waar jij er één van bent. Eén van de Senior developers heeft na heel wat jaren besloten uit te kijken naar een nieuwe uitdaging en dit is de reden dat er ruimte is voor een nieuwe Senior om het team te versterken. Je werkt nauw samen met je collega’s en komt te recht in een zeer dynamische omgeving waarbij er veel vrijheid is om als developer verschil te maken. Er worden geen projecten opgepakt waar je het nut niet van ingezien en de meerwaarde ligt vaak in de affiniteit die het team heeft met de onderwerpen die voorbij komen.

Als Senior liggen er veel mogelijkheden waarbij het belangrijk is dat je veel ervaring hebt met het van scratch af aan opzetten van een applicatie. De technieken en frameworks die daarbij gebruikt worden kunnen verschillen. Naast Symfony/Laravel wordt er gebruik gemaakt van premium CMS systemen als Drupal en wordt er o.a. ook gebruik gemaakt van Bamboo (continuous integration, unit testing) om de kwaliteit te waarborgen. Projecten zijn veelal multimediaal en raken meer snijvlakken dan alleen applicatieontwikkeling. Je werkt nauw samen met collega’s dus je moet niet vies zijn van sociale interactie. Daar tegenover staan gave, hoogwaardige projecten (waarover je veel eigen inspraak hebt) binnen branches waar je verschil kunt maken. Als jij graag je kennis inbrengt binnen een dynamische en maatschappelijke omgeving zit jij hier helemaal op je plek.

Functie-eisen

 • HBO/WO denkniveau;
 • Ruime kennis van PHP en het bouwen van webapplicaties;
 • Kennis van frameworks als Symfony en Laravel;
 • Kennis van premium CMS pakketten;
 • Je houd graag hoge kwaliteitsstandaarden aan (mbv Bamboo en andere tooling);
 • Je levert graag een maatschappelijke bijdrage;
 • Je bent nieuwsgierig en weet dat je nooit bent uitgeleerd;
 • Communicatief vaardig in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Aanbod

 • Prima salaris met doorgroeimogelijkheden;
 • Laptop van de zaak;
 • Reiskostenregeling;
 • 25 vakantiedagen;
 • Veel trainingsmogelijkheden;
 • Werken in een internationale en betrokken omgeving;
 • Jaarcontract met de intentie te verlengen naar vast;
 • Veel inspraak in het werk dat je gaat doen;
 • Mogelijkheid voor 32 uur werken.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met een van onze collega’s van team-PHP, info@php-professionals.nl of bellen naar 020-8200675.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@php-professionals.nl.