Senior PHP Developer bij Internet Ontwerpbureau


Introductie

Als Senior PHP Programmeur heb jij al aardig wat ervaring in het vak. Dit Internet Ontwerpbureau in Delft daagt je uit nog meer uit jezelf te halen. Heb je ervaring met Yii en wil je werken aan projecten voor de zorg, het onderwijs of duurzaamheid? Lees dan verder!

Organisatie

Na hun studie in Delft zijn de twee oprichters een ontwerpbureau begonnen. Na de oprichting startte het duo met de ontwikkeling van producten, maar merkten al snel dat de vraag vanuit de markt bij websites lag. Inmiddels zijn ze een internet ontwerpbureau bestaande uit vijftien man waarvan een groot deel programmeur is. Ze ontwikkelen met name voor de Nederlandse markt, maar hebben ook een aantal buitenlandse klanten.

Op het kantoor nemen naast de programmeurs twee directieleden, twee projectondersteuners en twee grafisch ontwerpers plaats. Ze ontwikkelen de ingewikkeldere informatiesystemen, websites en apps. Veel focus ligt op de informatiesystemen die online testen en toetsen afnemen – software die maatwerk vereist. De websites moeten technisch goed functioneren. Om zelf goed te blijven functioneren worden er regelmatig uitjes ondernomen; zo zijn ze eerder naar Londen en Milaan geweest en wordt er regelmatig samen een borrel gedronken. En wat dacht je van een potje tafelvoetbal tussendoor?

Momenteel zijn ze bijvoorbeeld bezig met een project voor laaggeletterden. Het is een uitdaging om voor deze software goede technieken in te zetten om deze mensen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun werk. De looptijd van projecten verschild: soms zijn ze drie weken bezig, maar er zijn ook projecten waar ze al langer dan tien jaar aan werken.

Functie

Als Senior PHP Developer ben je met maximaal 5 projecten tegelijk aan de slag. Je bent continue bezig met het in elkaar zetten van een goede technische applicatie. Je weet je hierbij te verplaatsen in de klant en deze behoeften vertalen zich in wat je bouwt. Het klantcontact loopt meestal via de projectleider, maar bij grote projecten heb je ook direct contact met de klant. Per project heb je minimaal 1 andere programmeur en 1 andere grafisch ontwerper om mee te schakelen. Voor grote projecten wordt gewerkt op basis van Scrum.

Je projecten zijn met name voor het onderwijs, de zorg en duurzaamheid. Je kunt als Senior PHP developer echt verschil maken: je trekt verantwoordelijkheid naar je toe. Uit het team komen de geluiden dat de afwisseling fijn is en dat dat écht iets is wat het werken hier interessant maakt. Als senior is een extra uitdaging het meenemen van de junior programmeurs. Daarnaast draai je projecten zelfstandig en kun je anderen in het project aansturen (de senior rol lijkt op een lead rol). Zelfstandigheid betekent hier lijnen uitzetten, nadenken over een hoge kwaliteitsstandaard, overwegen en beoordelen van nieuwe technieken. Je bent dus echt een strategische pion binnen het bedrijf.

Er wordt van je gevraagd dat je meedenkt en dat je weet waar je over praat. Je weet wat MVC is en hebt hier ervaring mee. Op de werkvloer wordt gebruik gemaakt van Yii2, HTML en CSS. Voor de rest hebben ze frontend-specialisten, dus helpen zij je met de complexere stukken.

Qua ontwikkelingsmogelijkheden zijn er binnen het bedrijf verschillende groepen werknemers die verantwoordelijk zijn voor ieders ontwikkeling op een bepaald gebied (bijvoorbeeld SEO, programmeren en security). Daarnaast is er een budget waarvan trainingen gevolgd kunnen worden, boeken gekocht of conferenties van bezocht worden.

Functie-eisen

 • Je programmeert op niveau, een mbo/hbo-diploma is niet vereist;
 • De inhoud van jouw technische stack bevat PHP, een MVC-framework (Yii is een pré), HTML en CSS;
 • Je weet wat Unit testing is;
 • Als senior deel je nieuwe inzichten;
 • Je weet anderen te wijzen op hun werkzaamheden en opbouwende kritiek te leveren;
 • En wilt het technische niveau binnen het bedrijf zo hoog mogelijk houden!

Aanbod

 • Een goed salaris dat aansluit bij jouw kennis en vaardigheden;
 • 8% vakantiegeld en een pensioenregeling waar je zelf een kleine bijdrage aan doet;
 • Een vast opleidingsbudget;
 • Thuiswerken in overleg – flexibiliteit in kantooruren is ruim (maar kom je na 10 uur trakteer je de volgende dag op een stuk taart );
 • Als je met de fiets naar kantoor komt kun je een frisse douche nemen voordat je met je dag start;
 • Snel (na +/- 1 jaar) uitzicht op een vast contract.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het PHP-Team, info@php-professionals.nl of bellen naar 020 – 8200 675.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@php-professionals.nl.