Senior Full Stack Developer gezocht voor uitgeverij van online programma’s voor het onderwijs


Introductie

Zoek jij een groter doel in je baan? Hou jij van uitdaging en heb jij ruime ervaring als developer? Vind jij het leuk om naast developmentwerk ook wat scrummaster-taken naar je toe te trekken? Join het IT Team van dit bedrijf en werk samen aan een product met een achterliggende missie!

Organisatie

Dit bedrijf biedt online programma’s voor kinderen om beter te worden in rekenen en taal. Het is dus een digitale uitgeverij met een platform voor docenten. Ze bieden digitale leermiddelen van alle typen onderwijs: van basisschool tot universitair. Hieronder vallen onder andere oefeningen voor taal (Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Duits) en rekenen (wiskunde en economie). Ze hebben een hoger doel en het is geen doorsnee organisatie. De focus ligt op het ondersteunen van het onderwijs en de jeugd. Hoe tof is het om je steentje bij te dragen en met jouw code leerlingen kunt laten groeien?

Het bedrijf is opgericht in 1999 en bestaat dus al ruime tijd. Het team bestaat uit 20 man (waarvan 4 developers) en binnen de organisatie zullen de komende tijd heel wat veranderingen plaatsvinden. Ze willen namelijk de naam veranderen, en zo de mogelijkheid creëren internationaal impact te maken. Het doel is om uit te breiden naar België en Duitsland.

Er heerst een informele sfeer met een platte organisatiestructuur. Alle afdelingen – marketing, sales, support, IT – zijn nauw met elkaar verweven. Bij dit bedrijf ben je geen nummertje, persoonlijke groei wordt dan ook aangemoedigd. Corona heeft een positieve invloed gehad: onderwijs is veel meer online geworden, en voorlopig zal dit ook wel zo blijven. In deze onzekere tijden is het alleen wel zaak om mee te gaan met de veranderingen en te blijven focussen op innovatie.

Functie

Als (Senior) Full Stack Developer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de software voor de platformen. Daarnaast beheer je de cloud servers waar de software op draait. Het framework dat ze gebruiken is Yii. Overigens wordt het testen inhouse gedaan en hebben ze supportafdeling die veel van dit werk doet.

Je werkt in sprints in afstemming met de product owners. Daarnaast hou je dagelijkse stand-ups, sprint reviews etc. Oftewel, je bent de meewerkende Scrum Master voor het IT-team. Zowel de frontend als de backend zullen jouw focus nodig hebben en je communiceert regelmatig met de afdeling service en support. Daarnaast let je op de beschikbaarheid en load van de cloud servers en pas je eventueel de configuratie aan. Je krijgt de kans om je creativiteit erop los te laten en impact te maken.

Functie-eisen

 • Minimaal 6 jaar ervaring in een soortgelijke rol
 • Ervaring in PHP,Yii, React, HTML, JS
 • Je bent bekend met PHPStorm, Jira en Docker
 • Het maatschappelijk belang is voor jou belangrijk en je staat achter het doel van de organisatie
 • Enthousiaste presentatieskills
 • Je bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk
 • Je bent niet vies van een uitdaging en gaat voor het optimale resultaat

Aanbod

 • Een marktconform salaris
 • De kans om impact te maken binnen een bedrijf dat denkt aan het maatschappelijk belang
 • 25 vakantie dagen
 • Mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen
 • Uitdagende projecten, leuke leerzame applicaties
 • Mogelijkheid om thuis te werken

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met een van onze collega’s van team-PHP, info@php-professionals.nl of bellen naar 020-8200675.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@php-professionals.nl.