PHP uitdaging op Urk!


Introductie

Nooit gedacht dat er in Urk en omgeving een bedrijf bestond waar je door meer dan 20 mede ontwikkelaars (PHP) welkom wordt geheten? Mis! Deze vacature bewijst het tegendeel.

Organisatie

Dit bedrijf is 9 jaar geleden begonnen als full service internetbureau, maar inmiddels richten ze zich op langlopende maatwerk applicaties en werken ze o.a. voor klanten als gemeente Amsterdam, gemeente Utrecht, gemeente Rotterdam en meerdere universiteiten in Nederland. Sinds vorige jaar programmeren ze ook eigen (SaaS) producten en het bedrijf heeft plannen om het development team binnen 5 jaar te laten groeien van 22 programmeurs naar ruim 50. Om deze ambities te realiseren en verwelkomen ze graag programmeurs van alle niveaus in het team. Met de juiste mindset en interesses is hier van alles mogelijk.

Het bedrijf is constant in beweging en recent zijn ze gefuseerd met een succesvol bedrijf van 100 man waarbij zij het IT gedeelte op zich nemen. Ze opereren echter geheel zelfstandig en het is juist de bedoeling dat zij het bedrijf van innovatieve impulsen blijft voorzien en ook andere projecten/producten oppakt. Een voorbeeld van een vooruitstrevend product is een algoritme dat ze hebben ontwikkeld wat er voor zorgt dat leerlingen uit groep 8 op basis van diverse aspecten worden gematcht aan de juiste school binnen het voortgezet onderwijs. Vooral in de grotere scholen is de verdeling van de leerlingen over de verschillende scholen een grote puzzel die met dit product in één keer in opgelost. De grotere steden maken al gebruik van dit product en vanaf volgend jaar is het zelfs wettelijk verplicht om de verdeling plaats te laten vinden middels dit ontwikkelde algoritme. Ze zijn de enige Europese speler in de markt en er is al interesse getoond vanuit het buitenland.

Functie

Door de recente fusie is het team gegroeid van 13 naar 22 PHP ontwikkelaars. Er zijn dus genoeg collega’s om kennis van op te doen, maar door de grote projecten en eigen producten is er ook veel ruimte om kennis in te brengen. Het is een jong team die aan de hand van SCRUM meetings nauw met elkaar samenwerken. Er is ook veel ruimte om te experimenteren en naast PHP wordt er soms ook gewerkt met technieken als Go, NodeJS, C# en IOS. Programmeurs organiseren zelf avonden waarop ze over eigen gekozen onderwerpen mogen spreken. Dit kan soms juist over hele andere onderwerpen gaan dan PHP en verbreding van de kennis wordt erg toegejuicht.

Er is ruimte voor alle type persoonlijkheden en vanwege de uiteenlopende werkzaamheden kun je zelf bepalen in welke mate er sprake is van klantcontact. Er heerst een familiaire sfeer, hoewel niemand gedwongen wordt om met elkaar op te trekken en het uiteindelijk wel gaat om uitdagende opdrachten tot een succes te maken. Binnen 2 maanden zal het hele team naar een nieuwe locatie gaan die ruim 6x (!) zo groot is dan de huidige locatie. Daarbij is aan alles gedacht en is er ook veel ruimte voor ontspanning middels een pooltafel, game mogelijkheden en zelfs een glijbaan.

Functie-eisen

 • Goede kennis van PHP, OOP, MVC;
 • Kennis van Symfony2/3 is een pre;
 • Ervaring met SCRUM, Jira, PHPStorm en Code Review (Upsourse) is een pre;
 • Ervaring met GIT, OTAP, Testing (Jenkins) en Continuous Integration is een pre;
 • Je bent nieuwsgierig van aard en daagt jezelf graag uit.

Aanbod

 • Salaris conform kennis en ervaring;
 • Goede pensioenregeling;
 • 25 vakantiedagen;
 • 32-urige werkweek bespreekbaar;
 • Macbook van de zaak (of anders indien gewenst);
 • Alle ruimte om kennis op te doen en in te brengen;
 • Uitdagende creatieve werkomgeving;
 • Mogelijkheid om bij te dragen aan een snelgroeiend bedrijf.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met een van onze collega’s van team-PHP, info@php-professionals.nl of bellen naar 020-8200675.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@php-professionals.nl.