PHP Developer nieuw op te zetten team


Introductie

Wil jij werken bij een groeiende organisatie in Amsterdam in een ambitieus team? Ligt jouw focus op de Backend en wordt je niet nerveus wanneer er eens een uitstapje naar de frontend wordt gemaakt? Lees dan snel verder, en wellicht ontwikkel jij binnenkort mee aan de eigen SaaS-applicatie!

Organisatie

Voor een nieuw op te zetten IT team in Amsterdam zijn wij opzoek naar ervaren PHP developers. Het bedrijf is gevestigd in zowel Groningen als Amsterdam (stadsdeel IJburg), wat zowel op de fiets als met de auto goed bereikbaar is. Vanuit het modern ingerichte kantoor, wat op zo’n 10minuten lopen van het strand, heb je ook nog zicht op de haven van IJburg. Het bedrijf heeft als missie om gebruiksvriendelijke software te ontwikkelen. Concreet hebben zij een SaaS-applicatie ontwikkeld voor zakelijke dienstverleners die de complexiteit en overhead van bedrijfsvoering eenvoudiger maakt. Simpel gezegd: alle bedrijfsprocessen (CRM, HRM, sales, projecten, uren en facturen) op één plek.

Het moderne kantoor in Amsterdam is een van de twee locaties van de organisatie. Het andere pand staat in Groningen en via een livestream sta je ook altijd in contact met je collega’s bijna 200 km verderop. Totaal bestaat het bedrijf uit 40 medewerkers en op de locatie waar jij terecht komt zitten nu 15 werknemers. Groningen is het hoofdkantoor en hier was voorheen het developmentteam dan ook gevestigd. Iedere week wordt er een vrijdagmiddagborrel gedronken en eens in de maand komt het hele bedrijf samen in Groningen voor een meeting plus aansluitende borrel in de eigen bar. Ben jij de Backend PHP Developer die het team komt versterken en de biertjes tapt tijdens de VrijMiBo?

Functie

Het bedrijf bestaat nu nog uit een IT-team in Groningen(totaal 10 man) en wordt de aankomende periode uitgebreid met een nieuw, multidisciplinair IT team in Amsterdam. Je bent Backend PHP Developer, maar ervaring op full-stack gebied is zeker een pré. Ieder team wordt geleid door een productmanager, die per sprint kan veranderen. Nieuwe klantwensen komen binnen via de customer support welke vervolgens worden vertaald in nieuwe features voor de SaaS-applicatie.

Als Backend PHP Developer ben je voornamelijk bezig met de wensen en ideeën van klanten om te zetten in een technische oplossing. Hierdoor kan je snel waarde toevoegen aan het product en rekenen op waardering van klanten en collega`s. Je start iedere dag met frisse ideeën tijdens de stand-up, want er wordt gewerkt op basis van Scrum. De sprint bedraagt twee weken en tussentijds wordt er voldoende review gedaan om ook bij te sturen om de gestelde doelen te behalen. Ambitie met Scrum? Top! Het is dan voor jou ook zeker mogelijk om Scrumcertificeringen te halen en in te zetten in het team.

Qua technieken wordt voornamelijk gewerkt met PHP i.c.m. Laravel. Eravring met Laravel is geen harde eis, maar ervaring met frameworks in het algemeen is wel gewenst (Laravel, Symfony, Yii, Zend etc.). Je harde skills zijn hierin terug te vinden, want je hebt al enkele jaren (+/- 3) ervaring in het vak. Op het zachte aspect ben jij geen “stereotype” code-klopper met koptelefoon, maar maak je graag een praatje met collega’s en ben je sociaal betrokken bij het team.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als Backend PHP developer;
 • Ervaring met Laravel, Symfony of een ander MVC-framework is gewenst;
 • Fullstack ervaring is een pré, maar alleen Backend affiniteit is ook prima;
 • Je bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen;
 • En je bevat een goede dosis doorzettingsvermogen.

Aanbod

 • Een goed salaris, natuurlijk afhankelijk van jouw ervaring;
 • Iedere vrijdag een -mibo met bier uit eigen tap en eens in de maand met het gehele bedrijf;
 • Trainingen en cursussen op verzoek: haal bijvoorbeeld je Scrum-certificeringen;
 • Uitzicht op een vast contract (ja echt, al na 7 maanden);
 • Laptop en telefoon naar keuze;
 • En reiskostenvergoeding. Die kilometers (hoeveel zijn het er voor jou?) hoef je niet zelf te betalen .

Inlichtingen

Vragen of opmerkingen n.a.v. deze vacature? Mail dan info@php-professionals.nl of bel naar 020 8200 675 en wij staan je graag te woord!

Sollicitatie

Interesse in deze vacature? Solliciteer via de sollicitatieknop en stuur ons jouw meest recente CV. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Uiteraard kan je ook bellen naar 020 8200 675, of direct mailen naar info@php-professionals.nl.