Wat is een PHP Developer
Blog Geschatte leestijd: 3 minuten

Wat is een PHP Developer?

Een PHP Developer (ook wel PHP ontwikkelaar of PHP programmeur) is een software ontwikkelaar die applicaties, websites en andere web toepassingen ontwerpt, ontwikkelt en implementeert in de programmeertaal PHP.
In deze blog wordt er verder in gegaan op de werkzaamheden van een PHP Developer, wat het gemiddelde salaris is en hoe je een PHP Developer kan worden. Lees vooral verder.

Wat doet een php programmeur?

Een PHP programmeur ontwikkelt applicaties met behulp van de programmeertaal PHP. Als PHP programmeur moet je vaak PHP-toepassingen ontwikkelen, implementeren, testen en onderhouden. Dit kan je in opdracht van de klant of voor je eigen werkgever. Per organisatie en per developer zouden de exacte taken kunnen verschillen, maar over het algemeen horen de onderstaande werkzaamheden tot het takenpakket van een PHP programmeur:
– Het testen, onderhouden en verbeteren van PHP toepassingen;
– Het vertalen van klantwensen naar concrete PHP-oplossingen;
– Het ontwikkelen en implementeren van PHP-toepassingen voor bijvoorbeeld content management systemen;
– Als troubleshooter fungeren in voorkomende gevallen.

Wat is het salaris van een php developer?

Voordat we over aantallen en bedragen gaan beginnen, eerst even een disclaimer: Het salaris van een PHP Developer hangt naast kennis en niveau af van diverse factoren. Je kunt hierbij denken aan zaken als opleidingsniveau(geen opleiding, MBO, HBO of WO), soort dienstverband(Vast dienstverband, detachering, freelance of traineeship), aantal jaren werkervaring, soort functie of type bedrijf. In bepaalde sectoren verdien je misschien meer dan in andere en ook kun je misschien een starter zijn op de arbeidsmarkt, maar heb je jezelf al veel skills aangeleerd in je vrije tijd.

Het klinkt misschien vreemd, maar ook locatie kan een rol spelen in je salaris. Uit onderzoek blijkt dat een PHP Developer uit Loosdrecht relatief meer verdient dan een PHP Developer uit Tilburg of Breda.
Om je toch een globaal beeld te geven van het gemiddelde salaris van een PHP Developer vind je hieronder een overzicht van Junior tot Senior.

Wat verdien je als junior PHP Developer?

Globaal gezien en dus afhankelijk van de factoren die hierboven worden genoemd, verdien je als Junior PHP Developer met minder dan 2 jaar ervaring gemiddeld rond de €3.210,- per maand.

Benieuwd naar Junior PHP Developer vacatures? Check Hier

Wat verdient een Medior en Senior PHP Developer?

Logischer wijs betekent meer ervaring ook meer salaris. Echter is dit in de IT-wereld soms nog best gecompliceerd en hangt het er ook vanaf in welke talen/technieken/werkmethodes jij je in de loop der jaren hebt gespecialiseerd, en of je op de hoogte bent en kennis hebt van de nieuwste technische ontwikkelingen. Hoe dan ook, als Medior PHP Developer verdien je ongeveer €3.405,- bruto per maand. Als Senior PHP Developer lijkt het wel ‘the sky is the limit’ te zijn en kan het oplopen tot €5.500,-. Gemiddeld genomen hebben we het over €4.210,- bruto per maand is.

Ben je benieuwd naar Medior en Senior PHP Developer vacatures? Check Hier

Hoe kun je het worden?

Er zijn verschillende wegen die je kunt bewandelen om PHP programmeur te worden. Je kunt een programmeeropleiding volgen, PHP leren aan de hand van zelfstudie, of een cursus volgen als je al bent afgestudeerd. De eisen die worden gesteld om als PHP programmeur bij een werkgever aan de slag te gaan is organisatie-afhankelijk. Zo is het volgen van een opleiding niet per definitie een vereiste en zijn autodidacten soms net zo welkom. Mocht je behoefte hebben aan een goede basis om de functie van PHP Developer in te vullen, dan kan je de volgende HBO/WO opleidingen volgen:
– Informatica
– Technische informatica
– Computer Science

Maar ook op MBO niveau zijn er opleidingen die goed aan kunnen sluiten op het PHP Development vak. Je doet vervolgens op dit niveau meer praktijkervaring op bij een bedrijf.
De opties voor het volgen van cursussen zijn talrijk, waarbij je niveau belangrijk is voor de keuze die je gaat maken wat betreft een cursus.

Op zoek naar een PHP vacature?

Natuurlijk zijn er veel andere zaken die belangrijk zijn om met veel plezier en motivatie aan je werkdag te beginnen. Secundaire arbeidsvoorwaarden als reistijd, vakantiedagen, flexibiliteit, opleidingsbudget, doorgroeimogelijkheden en een goede werk-privé balans worden steeds belangrijker.
Hoe zit dat momenteel bij jou? Zit jij helemaal op je plek bij je huidige werkgever of lijkt het je leuk om eens vrijblijvend te ontdekken welke opties er nog meer zijn voor jou om één van de bovenstaande factoren te verbeteren? Onze Recruiters gaan graag met jou in gesprek.

Meer artikelen