Ondernemende PHP developer gezocht die graag een maatschappelijke bijdrage levert


Introductie

Vind je het geweldig om wat voor de maatschappij te kunnen betekenen en tegelijkertijd carrière te kunnen maken? Lever je graag je aandeel aan inhouse applicaties en draag je ook graag bij aan de Open Source Community? Dan is dit waarschijnlijk de droombaan voor jou!

Organisatie

Dit bedrijf is gespecialiseerd in het geven van een plek voor alle mensen in de maatschappij en richt zich hierbij vooral op de kwetsbare doelgroepen. Het bijzondere hierbij is dat het een commercieel bedrijf is. Onder de holding vallen meerdere bedrijven die zich richten op dingen als re-integratie, loopbaanontwikkeling, onderwijs (18+), hulp bij oplossen schulden, begeleid wonen en het vinden van werk. Het bedrijf groeit flink en op dit moment werken er ruim 900 personen die actief zijn vanuit meerdere kantoren in Nederland. Het IT team zit in Arnhem waar in twee teams van 4 (PHP en .NET) wordt gewerkt aan diverse applicaties die intern gebruikt worden door de verschillende bedrijven. Zo wordt er momenteel binnen het PHP team druk gewerkt aan een e-Learning platform voor mensen die vaak alsnog hun MBO/HBO diploma willen behalen om online colleges te volgen, te kunnen chatten/communiceren met docenten, voortgang van de studie te monitoren en lesstof inzichtelijk maken.

Functie

Als ervaren PHP developer zal je een belangrijke functie vervullen binnen het PHP team. Je functie is het best te typeren als een ‘meewerkend voorman’; vanuit je goede kennis van de materie zal je de technische lijnen uitzetten en tegelijkertijd gewoon meewerken met de verschillende projecten. Je bent eigenlijk ondernemer binnen een onderneming en daarom is het ook belangrijk dat je proactief bent ingesteld. Je werkt alleen voor interne klanten waardoor je alle tijd krijgt om nieuwe applicaties te ontwikkelen of verder uit te breiden.

Het IT team is in 3 jaar tijd gegroeid van 3 naar 8 man en de uitdaging dus is het de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dit komt o.a. door de transitie van face to face contact naar Online waarbij het belangrijk is de interactie op te zoeken en mogelijk te maken. De verwachting is dat de stijgende lijn verder doorgezet zal worden en dat daarmee ook het IT team zal groeien. Het team is gemiddeld rond de 30 en gaat op een vriendschappelijke manier om waarbij iedereen in zijn/haar waarde wordt gelaten.

Ze maken veelal gebruik van Moodle. Dit is het meest gebruikte framework binnen een e-Learning omgeving. Hoewel het in Nederland nog niet heel bekend is wordt er in landen als Amerika en de UK al veel gebruik van gemaakt. Je hoeft hier niet mee bekend te zijn maar moet in ieder geval voldoende basiskennis hebben om jezelf dit snel eigen te maken. Daarnaast wil het bedrijf ook graag een actieve bijdrage gaan leveren aan de Open Source Community rondom Moodle. Enkele andere uitdagingen waar ze momenteel mee bezig zijn is het intensiever implementeren van de SCRUM methodiek, de samenwerking tussen programmeurs en de teams verder stimuleren en het professionaliseren van de workflow. Hier kun en mag jij ook zeker een rol in spelen. Het bedrijf zelf is erg flexibel en hecht veel waarde aan een goede werk-prive balans. Zo wordt er structureel thuis gewerkt, is er een open inloop van 07:00-09:30 en zijn er ook voldoende mogelijkheden om buiten de werkzaamheden op een informele manier met elkaar om te gaan.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal HBO werk – en denkniveau;
 • Je hebt enkele jaren ervaring als PHP Programmeur;
 • Je bent bekend met Moodle of staat er voor open om deze kennis je eigen te maken;
 • Goede Linux kennis is een pre;
 • Je bent ondernemend en proactief ingesteld;
 • Je levert graag je bijdrage aan de Open Source Community.

Aanbod

 • Een goed salaris met voldoende groeimogelijkheden;
 • Een goede pensioensregeling;
 • Een mobiel en laptop van de zaak;
 • Reiskosten worden vergoed;
 • Volledige OV dekking is ook een optie;
 • 25 vakantiedagen;
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan maatschappelijke thema’s;
 • 32 uur per week werken is bespreekbaar;
 • Veel gezelligheid (vrijdagmiddagborrels, gameavonden, samen stappen)
 • Structureel thuiswerken is mogelijk;
 • Flexibele werktijden (inloop tussen 7:00 en 9:30;
 • De mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de Open Source Community.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het PHP-Team, info@php-professionals.nl of bellen naar 020 – 8200 675.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@php-professionals.nl.