Lead PHP Developer voor E-commerce


Introductie

Wil jij als lead developer de meewerkend voorman zijn van een ambitieus en kundig IT-team? Bijdragen aan een snelgroeiend en prijzenwinnend bedrijf dat zowel online als offline een grote speler is in de meubelbranche? Ervaring met PHP en je bezighouden met uitdagende softwaremodules? Lees dan snel verder voor deze leuke functie in Zaandam!

Organisatie

Dit bedrijf verkoopt fysiek en online een groot design assortiment variërend van meubels tot woonaccessoires. Het bedrijf heeft meerdere winkels in Nederland, waaronder een in Zaandam. Hier is ook het kantoor en de 8000 vierkante meter aan magazijn gevestigd in een gaaf monumentaal pand met unieke uitstraling aan zowel binnen- als buitenkant. Deze woonwinkel heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept en groeit nog steeds gestaag verder. Inmiddels werken er ruim 80 enthousiaste en gedreven professionals binnen deze organisatie en er heerst een goede sfeer op deze inspirerende werkvloer. Er zijn gezamenlijke lunches en er worden regelmatig borrels en teamuitjes georganiseerd.

Functie

Het IT-team bestaat uit een team met in totaal vier collega developers en architecten. Er heerst een informele en laagdrempelige bedrijfscultuur met echte vakidioten op IT gebied. Kennis wordt gedeeld en samen wordt er gestreefd naar verdere groei van de mogelijkheden binnen het online platform en daarmee groei van het bedrijf. Tot je verantwoordelijkheden als lead developer behoren de doorontwikkeling en het beheer van het ICT landschap. Ook draag je zorg voor betrouwbare scoping en planning waarin de doorontwikkeling van het ICT landschap voorop staat. Andere afdelingen binnen de organisatie beschouwen jou als sparringpartner. Je stuurt het IT team aan en vindt het leuk om je collega’s te begeleiden. Deze aansturende taken zullen ongeveer 25% van je tijd

innemen. Een kwart van de tijd ben je bezig met korte verbetertrajecten en de resterende 50% ben je zelf aan het ontwikkelen. Als meewerkend voorman bouw je dus ook zelf aan nieuwe maatwerkapplicaties en beheer je de bestaande applicaties en de IT infrastructuur. De software is gebaseerd op het ZEND Framework en houdt dus heel veel meer in dan het enkel bijhouden van een webshop. Je ziet uitdaging in het constant verbeteren van de kwaliteit, betrouwbaarheid en performance van de software. Daarbij waardeer je de drive van je teamleden om mee te denken over nieuwe, specifieke modules. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan een module die door middel van algoritmes de meest efficiënte looproute door het magazijn aangeeft. Een ander voorbeeld van een gaaf project is prijspromoties binnen verkoopkanalen als Amazon of Bol.

Kortom: deze functie bekleed je als Senior PHP software engineer die met verantwoordelijkheidsgevoel en communicatieve vaardigheden de ambitie heeft om een klein, informeel en kundig IT-team aan te sturen om het ICT landschap verder te brengen!

Functie eisen

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 4 jaar ervaring met PHP;
 • Je hebt kennis van Zend of andere frameworks;
 • Je hebt kennis van MySQL, API’s en integraties;
 • Je bent communicatief vaardig en hebt ervaring met coaching en aansturing;
 • Je beschikt over de welbekende helicopterview;
 • Je bent geïnteresseerd in nieuwe technieken;
 • Je hebt affiniteit met e-commerce.

Aanbod

 • Marktconform salaris op basis van kennis en ervaring;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • 24 vakantiedagen, 8% vakantiegeld;
 • Lunch van de zaak;
 • Doorgroeimogelijkheden om niet alleen de software, maar ook jezelf te blijven ontwikkelen;
 • Een goede werksfeer binnen een ambitieus en gemotiveerd team inclusief borrels en feestjes;
 • Mooie personeelskorting op het gehele assortiment.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met een van onze collega’s van team-PHP, info@php-professionals.nl of bellen naar 020-8200675.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@php-professionals.nl.