Junior PHP Developer bij Internet Ontwerpbureau


Introductie

Als Junior PHP Programmeur ligt de wereld van development nog voor je. Dit Internet Ontwerpbureau in Delft neemt je graag mee aan de hand. Heb je al wat MVC ervaring en wil je werken aan projecten voor de zorg, het onderwijs of duurzaamheid? Lees dan verder!

Organisatie

Na hun studie in Delft zijn de twee oprichters een ontwerpbureau begonnen. Na de oprichting startte het duo met de ontwikkeling van producten, maar merkten al snel dat de vraag vanuit de markt bij websites lag. Inmiddels zijn ze een internet ontwerpbureau bestaande uit vijftien man waarvan een groot deel programmeur is. Ze ontwikkelen met name voor de Nederlandse markt, maar hebben ook een aantal buitenlandse klanten.

Op het kantoor nemen naast de programmeurs twee directieleden, twee projectondersteuners en twee grafisch ontwerpers plaats. Ze ontwikkelen de ingewikkeldere informatiesystemen, websites en apps. Veel focus ligt op de informatiesystemen die online testen en toetsen afnemen – software die maatwerk vereist. De websites moeten technisch goed functioneren. Om zelf goed te blijven functioneren worden er regelmatig uitjes ondernomen; zo zijn ze eerder naar Londen en Milaan geweest en wordt er regelmatig samen een borrel gedronken. En wat dacht je van een potje tafelvoetbal tussendoor?

Momenteel zijn ze bijvoorbeeld bezig met een project voor laaggeletterden. Het is een uitdaging om voor deze software goede technieken in te zetten om deze mensen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun werk. De looptijd van projecten verschild: soms zijn ze drie weken bezig, maar er zijn ook projecten waar ze al langer dan tien jaar aan werken.

Functie

Als Junior PHP Developer ben je met maximaal 5 projecten tegelijk aan de slag. Je bent continue bezig met het in elkaar zetten van een goede technische applicatie. Je weet je hierbij te verplaatsen in de klant en deze behoeften vertalen zich in wat je bouwt. Het klantcontact loopt meestal via de projectleider, maar bij grote projecten heb je ook direct contact met de klant. Per project heb je minimaal 1 andere programmeur en 1 andere grafisch ontwerper om mee te schakelen. Voor grote projecten wordt gewerkt op basis van Scrum.

Je projecten zijn met name voor het onderwijs, de zorg en duurzaamheid. Je kunt als Junior PHP developer echt verschil maken. Uit het team komen de geluiden dat de afwisseling hiertussen fijn is en dat écht iets is wat het werken hier interessant maakt. Als junior sta je aan het begin van je carrière maar sta je open om te groeien, iets wat door de afwisseling in een rap tempo verloopt. Je bent echter onder de hoede van iemand met meer ervaring en hoeft nog niet zelf lijnen uit te zetten. Dat komt na wat scholing en het meedraaien in meerdere projecten wel!

Er wordt van je gevraagd dat je meedenkt en dat je weet waar je over praat. Je weet wat MVC is en hebt hier ervaring mee. Op de werkvloer wordt gebruik gemaakt van Yii2, HTML en CSS. Voor de rest hebben ze frontend-specialisten, dus helpen zij je met de complexere stukken.

Qua ontwikkelingsmogelijkheden zijn er binnen het bedrijf verschillende groepen werknemers die verantwoordelijk zijn voor ieders ontwikkeling op een bepaald gebied (bijvoorbeeld SEO, programmeren en security). Daarnaast is er een budget waarvan trainingen gevolgd kunnen worden, boeken gekocht of conferenties van bezocht worden.

Functie-eisen

 • Je programmeert op niveau, een mbo/hbo-diploma is niet vereist;
 • De inhoud van jouw technische stack bevat PHP, een MVC-framework (Yii is een pré), HTML en CSS;
 • Je weet wat Unit testing is;
 • Als junior weet je dat je nieuwe inzichten kunt delen;
 • En je bent bereid om je te ontwikkelen tot een ster PHP Developer!

Aanbod

 • Een goed salaris dat aansluit bij jouw kennis en vaardigheden;
 • 8% vakantiegeld en een pensioenregeling waar je zelf een kleine bijdrage aan doet;
 • Een vast opleidingsbudget;
 • Thuiswerken in overleg – flexibiliteit in kantooruren is ruim (maar kom je na 10 uur trakteer je de volgende dag op een stuk taart );
 • Als je met de fiets naar kantoor komt kun je een frisse douche nemen voordat je met je dag start;
 • Snel (na +/- 1 jaar) uitzicht op een vast contract.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het PHP-Team, info@php-professionals.nl of bellen naar 020 – 8200 675.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@php-professionals.