Ervaren PHP Developer


Introductie

Ben jij een ervaren PHP developer die zich thuis voelt in een professionele maar toch compacte en informele organisatie? Spreekt het je aan om te werken aan uiteenlopende innoverende projecten? Lees dan snel verder!

Organisatie

Onze klant is de totaaloplosser als het gaat om het optimaliseren en faciliteren van bedrijfsprocessen. Hun klantenkring loopt hierbij enorm uiteen: Van horeca tot retail en van leisure tot zorg: elke ondernemer mag bij hun aankloppen. Ook hun dienstverlening is breed: van afrekensystemen en bar-&keukenmanagement tot personeelsplanning en webshops met kassakoppeling, ze doen het allemaal!

Hun missie is hierbij om er voor te zorgen dat de relaties tussen ondernemer, hun klanten en hun leveranciers zo soepel en efficiënt mogelijk verlopen. Met softwareontwikkeling, projectmanagement, systeemimplementatie, helpdesk en technische dienst in eigen beheer bieden ze zo zekerheid voor alle klanten. Zo hebben zij bijvoorbeeld CMS Systemen gebouwd voor overheidsinstanties in Groningen, Drenthe en Overijssel.

Met 6 vestigingen verspreid over heel Nederland en ruim 220 enthousiaste werknemers zijn ze breed georiënteerd. Voor hun vestiging in Oosterwolde te Friesland zijn ze op zoek naar versterking. Binnen deze vestiging houden ze zich bezig met innovatieve projecten. Zo hebben ze vorig jaar op een horecabeurs een plan gepresenteerd, waarbij je als restaurantbezoeker via je telefoon door middel van QR-code kunt reserveren, bestellen en afrekenen. Super handig!

Een van hun grote klanten is bijvoorbeeld Happy Italy. Door middel van de kassasystemen, personeelsplanning, bar-/ keukenmanagement van dit bedrijf sluit alles goed aan bij het enorme groeipotentieel van het concept. Voor andere horeca gelegenheden maakt dit bedrijf het mogelijk dat jij niet in de rij hoeft maar dat jij je menu zelf kan bestellen bij een van de betaalzuilen. Mocht je toch liever bij de kassa afrekenen, zijn zij ook verantwoordelijk voor de schermen boven de kassa’s waarop het menu zichtbaar is (narrowcasting).

Je komt te werken in een leuk team en de werksfeer is informeel en gezellig. Zo wordt de lunch dagelijks verzorgd door de zaak en ga je samen met je collega’s pauzeren. Daarnaast is er de mogelijkheid om je collega’s tussen de bedrijven door kunt uitdagen voor een potje poolen. Ook worden er veel buiten het werk om georganiseerd, waarbij alle vestigingen betrokken worden. Denk aan een personeelfeest, kerstborrel of BBQ!

Functie

We zijn op zoek naar een PHP Developer die het team in Oosterwolde wil komen versterken. Je gaat je richten op het opzetten en inrichten van innovatieve Kiosken, QR-Codes, Narrowcasting (schermen) en (betaal)zuilen. Daarnaast wordt er komende tijd een nieuw CMS from scratch opgebouwd. In het huidige CMS zit 10 jaar ontwikkeling en dat wordt gemerkt ook. Het belangrijkste is dat het oude CMS onderhoudbaar is en blijft draaien. Maar gezien er 500 klanten in staan die draaien op 8 servers moet er wel wat veranderen, ook qua security.

Voor nu wordt er dus gefocust op het bouwen van een nieuw CMS, de manier waarop deze gebouwd wordt is nog niet in beton gegoten. Wel is bekend dat hier Laravel, Docker en VueJS in ieder geval wordt ingezet. Echter is juist jouw inbreng en zienswijze op technisch vlak van groot belang. Er wordt voornamelijk ingezet op snelheid en beveiliging van het systeem, dus jouw kennis en ervaring op dit vlak is een pré!

We zoeken naar iemand die communicatief vaardig is en zowel vloeiend Nederlands als Engels spreekt. En tevens iemand die gedreven is om op zoek te gaan naar de beste oplossing en de te gebruiken technieken/methoden.

Uiteraard werk je niet alleen. Momenteel is er 13 man werkzaam maar willen zij dit aantal uitbreiden tot ongeveer een team van 18. Je gaat samenwerken met 3 andere Backend Developers, 3 Frontend Developers, 2 UI/UX Designers en 2 Grafische ontwerpers. Genoeg ervaren collega’s om mee te sparren dus!

Er is op de werkvloer alles behalve sprake van een strenge hiërarchie. Er heerst eerder de sfeer van een familiebedrijf. Ze vinden het belangrijk dat je je thuis voelt en dat je jezelf kunt zijn. Het wordt daarom ook onwijs gewaardeerd als je leuke ideeën aanlevert. Op vrijdag kun je ook gezellig met je collega’s onder het genot van een biertje en bitterballen bijkletsen!

Functie eisen

 • Je bent MBO/HBO/WO geschoold (bij voorkeur een technische achtergrond);
 • Jouw GIT-repositories, command line, LAMP management skills zijn uitstekend;
 • Je hebt kennis van PHP-frameworks (bij voorkeur Laravel);
 • Je hebt ervaring met code reviewing en het werken met API’s van derden.
 • Je hebt goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal;
 • Je bent zelfstandig, nieuwsgierig en leergierig!

Aanbod

 • Marktconform salaris op basis van kennis en ervaring;
 • Mooie secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Dagelijks een verse lunch van de zaak;
 • Extra vakantie dagen, als je maar terug komt 😉 ;
 • Vele doorgroeimogelijkheden;
 • De kans om te werken in een bedrijf, waar ze altijd openstaan voor jouw inbreng;
 • Een actieve personeelsvereniging met regelmatig leuke uitjes en een wekelijkse VrijMiBo.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met een van onze collega’s van team-PHP, info@php-professionals.nl of bellen naar 020-8200675.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@php-professionals.nl.